Welkom bij Real to Desk !

Heeft u een opdracht voor ons ?

Geef ons vrijblijvend een beschrijving van uw project en wij nemen zo snel mogelijk contact op met u.
  Puntenwolken, 3D modellen, plannen en schema’s

  Aan de hand van 3D laser scanning technologie biedt Real to Desk een efficiënte en veilige manier om as-built documentatie te generen of om bestaande plannen te actualiseren. Behalve opmaken van nauwkeurige en volledige 3D modellen en opstellingsplannen, aanzichten en doorsneden zijn onze technisch tekenaars ook bedreven in het updaten van procestekeningen zodat ze aan alle vereisten voldoen.

  Reality capture

  Beelden vanuit de lucht en scans van een buiten- of binnenomgeving worden verwerkt tot het product waarmee uw project een succes wordt. U verkrijgt een gedetailleerde set ruimtelijke informatie in uw vertrouwde formaat waarin uw ontwerp kan ingepast worden, uw evenement gevisualiseerd wordt, uw game zich afspeelt of uw veiligheidstraining tot in het detail wordt gesimuleerd.

  Pre-engineering & clash detection

  Real to Desk verzorgt de technische voorbereiding van uw engineeringprojecten. Of het gaat om nieuwbouw of om reconversie, op een bepaald moment komen technische disciplines samen. Wij kunnen u de zekerheid bieden dat alles in elkaar past en dat u beschikt over correcte en volledige ruimtelijke gegevens.

  Dimensiecontrole

  Als het supernauwkeurig moet zijn, vervolledigen of vervangen we onze traditionele scans met detailmetingen van kritische punten. Hiervoor gebruiken we meettoestellen met een hogere nauwkeurigheid om aan uw eisen te kunnen tegemoetkomen.

  Info

  Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met 3D opmetingen in de industrie, waar 3D ontwerp sinds lang is ingeburgerd.  Deze ervaring wenden ze aan bij ontwerp en dimensiecontrole van gebouwen, van de initiële planningsfase tot oplevering, ingebruikname en exploitatie van het gebouw.

  Korte doorlooptijd

  Tijdbesparing in tegenstelling tot handmatig inmeten zorgt voor een snellere doorlooptijd van uw projecten.

  Breed inzetbaar

  3D scanning is in elke branche inzetbaar, van bouwkundige, civieltechnische of werktuigbouwkundige tot plant design toepassingen.

  Bespaar kosten

  U bespaart niet alleen op tijd, maar ook op :

  • meetfouten
  • leesfouten
  • plaatsen van de nodige stellingen voor op moeilijk bereikbare plaatsen een meeting uit te voeren
  • keuringskosten van deze stellingen
  • slecht 1 maal en voor een korte tijd toegang nodig tot de locatie waar de opmeting moeten gebeuren

  Scan-to-BIM & assistentie bij BIM projecten

  Referenties

  TECHNOLOGIE

  3D Laser Scanning

  Wat ?

  3D laserscanning is een technologie waarbij op een snelle wijze 3D gegevens (zoals bv. afmetingen) over een object gecapteerd worden met een hoge nauwkeurigheid.

  Wat is er mogelijk ?

  Deze technologie maakt het mogelijk om een bestaande situatie efficiënt en veilig op te meten en in een technische tekening (geregistreerde puntenwolken, 2D tekening, 3D model…) te verwerken.    

  Data gegenereren

  Vanuit een 3D model zijn er dan verschillende toepassingen mogelijk. De data die gegenereerd wordt door de 3D laserscanner, een puntenwolk, kan voor meerdere toepassingen gebruikt worden.

  Real-time verificatie van de as-built

  Op basis van 3D laser scanning kan ook de voortgang van een bouwproject systematisch worden bewaakt. 
  Real-time verificatie van de as-built situatie en de ontworpen toestand op basis van snelle en nauwkeurige 3D laserscan-gegevens.  3D scans vormen de basis van tal van andere toepassingen. Zo kunnen volledige installaties of kritische punten binnen een installatie in detail worden gemodelleerd.